Advarsel: Påskeliljen kan være farlig for din kat

Derfor skal du være ekstra opmærksom på at katten ikke kommer til skade når du pynter op. For eksempel er nogle blomster farlige for kattens helbred, det gælder blandt andet den populære påskelilje.

Hold styr på påskekyllingerne

Påskepynt af forskellig art er sjovt at lege med for en kat, men pas på det ikke går galt.

- Kirurgisk fjernelse af et fremmedlegeme fra kattens mave eller hals kan være smertefuldt for katten og dyrt for mor og far, siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent ved Agria Dyreforsikring.

Katten skal have lov at lege, men pas på at der ikke er pyntet med små ting som katten kan komme til at sluge, i givet fald fjern pynten når katten er alene.

Farlige blomster

I påsken køber vi flere blomster til hjemmet og katte plejer gerne at smage og tygge på nye planter.

- Mange løg og blomster indeholder saft der kan være farlig for katten, nogle liljeplanter kan endda give katten livstruende skader, siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent ved Agria Dyreforsikring.

Påskeliljer der findes i næsten ethvert hjem på denne tid af året, er giftige for katte. Har du en kat, der viser interesse for planter af forskellig art, bør du placere dem, som kan være farlige for katten, på et sikkert sted.

Der er en liste over planter, der kan være farlige for katten.

Pas på påskeæggene

Katte er ligesom hunde følsomme overfor stoffet theobromin der findes i chokolade, derfor er det vigtigt at passe på med chokoladeæggene. Dog synes katte generelt ikke at være interesseret i slik, og derfor er det meget usædvanligt, at katte forsøger at spise chokolade.

Når skaden er sket

Hvis katten viser tegn på forgiftning, hvis de savler, kaster op eller har diarré, skal du kontakte det nærmeste dyrehospital eller din dyrlæge.

 

Dagens Gossip