Advarsel: Påskens fristelser kan være farlige for din hund

I påsken er vores hjem fyldt med lækker mad, store påskeæg og chokolade. Fristelser for både mennesker og hunde.

Men hunde skal ikke have mange øjeblikke alene med godterne før at de bliver fristet og tager for sig af godterne. Det kan være fristende at give hunden resterne fra påskebordet, men fedtet og salt mad kan forårsage mave-problemer og endda saltforgiftning.

- Hvis du ønsker at give din hund noget særligt til påske, så det er bedre at give den et tyggeben. Hvis det skal være lidt ”påsket” kan du lægge en ekstra lækker godbid eller et tyggeben i et pappåskeæg. Så kan hunden lede efter det og tumle lidt med ægget for at få godbidden ud og du kan lege med, siger Sonja Karaoglan, der er direktør for Agria Dyreforsikring.

Den farlige chokolade

Chokolade indeholder theobromin, som er et stof, som hunde ikke kan nedbryde. Jo mørkere chokolade er, jo mere theobromin indeholder det. Selv ganske små mængder af mørk chokolade er nok til at en hund bliver forgiftet.

- Typiske symptomer på chokoladeforgiftning er, at hunden savler, kaster op, har smerter i bugen, bliver tørstig og tisser. Hunden kan blive nervøs, ængstelig, få kramper og hjertebanken. Svære tilfælde af forgiftning kan føre til at hunden dør, så der er al mulig grund til at være forsigtig med chokolade, siger Sonja Karaoglan.

Hvor meget chokolade er farlig?

Giftinformationscentralen har estimeret, hvor meget chokolade hunden kan spise uden at blive forgiftet. Mængden af chokolade som er farlig varierer med hundens størrelse/vægt. Eksempelvis kan en hund på 10 kilo spise 15-40 gram chokolade, uden at der er nogen fare.

Er du bekymret for din hund?

Hvis du mener, at din hund har spist en farlig mængde chokolade, skal du kontakte det nærmeste dyrehospital eller din dyrlæge.

 

Dagens Gossip