Advokat afviser at stå bag skatte-notat

Det anonyme brev, der er blevet sendt til Skattesagskommissionen og sender en række beskyldninger mod Venstre, kommer muligvis fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Brevet, der blev sendt til kommissionen 19. september, er poststemplet i Østjylland, hvor advokatfirmaet har hovedsæde. Firmaet har blandt andet specialiseret sig i skatteret og har i flere omgange udtalt sig om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag. Derfor ville det være oplagt, at afsenderen af det anonyme brev er ansat i det østjyske advokatfirma.

»Jeg kan ikke forestille mig, at nogen på mit kontor har udarbejdet det. Det er ikke en advokat med ekspertise i skatteret, der har udarbejdet notatet. Men jeg kan ikke være sikker på, at der er en sekretær, der er blevet sur på mig og har skrevet brevet, men det tror jeg nu ikke på,« siger partner Tommy V. Christiansen til TV 2 News.

De anonyme afsender af brevet hævder at være advokatsekretær, som der er 30-40 stykker af i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. Sent mandag aften sendte han derfor mails til sine medarbejdere for at få sagen afklaret.

»Jeg kan ikke afvise, at brevet kommer fra mit kontor, men jeg forestiller mig ikke, at en af mine sekretærer kunne være indblandet,« understreger Tommy V. Christiansen over for Radio24syv.

Han mener, at »kæden hopper af«, når afsenderen skriver, at en sekretær i firmaet har fået udleveret en bærbar PC og fået oprettet en ny mail, som skulle bruges specifikt til denne opgave.

»Når jeg kommunikerer i sager, der er lidt ømme, så kommunikerer jeg selv,« siger Tommy V. Christiansen.

Og advokaten er klar i spyttet, når det kommer til indholdet af det anonyme brev, som han har set.

»Jeg kan med 100 procents sikkerhed afvise, at det, der står i brevet, ikke passer«.

Tommy V. Christiansen afviser også at have formuleret et centralt notat i skattesagen, som angiveligt skulle være lavet på en anmodning fra Venstre.

»Mit advokatfirma har ikke lavet notatet på bestilling - hverken fra politikere eller Skatteministeriet,« siger Tommy V. Christiansen.

Han kan dog godt forstå, hvorfor hans firma vækker opsigt, da han selv har udtalt sig i forbindelse med skattesagen og er i øvrigt medlem af Venstre.

 

Dagens Gossip