Advokat beder politiet fremskynde sag mod pædofil-sigtet gymnasielærer

Torsdag blev en 37-årig lærer på Rybners Gymnasium i Esbjerg fyret, fordi han for år tilbage begik seksuelle overgreb mod tre mindreårige drenge, og nu langer hans advokat hårdt ud efter det danske retssystem.

Den 37-årige lærer har erkendt overgrebene, hvor han som korsanger i Herning Kirkes Drengekor fra 2007 og frem til 2011 tog de tre drenge i skridtet. Sagerne udviklede sig aldrig yderligere.

Siden sagen kom frem, mistede han først sit arbejde som gymnasielærer på Herning Gymnasium, og den 1. december 2012 begyndte han så som lærer på Rybners Gymnasium i Esbjerg, hvor han altså blev smidt ud i går, da ledelsen fik kendskab til sagen.

- Det er en dybt ulykkelig sag, som jeg på ingen måde mener klæder vort samfund særlig godt. At der skal gå så lang tid før der falder dom, mener jeg er helt urimeligt, og jeg har i dag bedt anklagemydnigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi fremskynde sagen, siger den 37-åriges advokat, Kaare Kristensen fra Herning, til dagens.dk.

Kaare Kristensen understreger, at kritikken ikke specielt er rettet mod politiet og anklagemyndigheden, men han er utilfreds med, at det skal tage så mange måneder at få lavet en mentalundersøgelse.

- Vi har at gøre med en mand, som bitterligt har fortrudt sine gerninger, som har hjulpet både politiet og lægerne hele vejen igennem, som selv har bedt om behandling, og som helt sikkert ikke gør den slags igen. Så kan jeg slet ikke forstå, at han skal straffes på denne måde. Han har erkendt alle forhold, og han vil bare gerne have sin dom, og komme videre med sit liv, siger Kaare Kristensen.

- Mentalundersøgelsen har ligget klar i et stykke tid, så nu venter vi bare på at anklagemyndigheden er færdig med anklageskriftet, og derefter skal sagen så berammes ved domstolene. Jeg tror vi kan klare retsmødet på en time, så derfor har jeg spurgt anklagemyndigheden om en hurtig sagsbehandling er muligt, så manden kan komme videre med sit liv, siger Kaare Kristensen til dagens.dk.

- Jeg synes simpelthen ikke det er i orden, at det skal tage så mange måneder at få afsluttet så relativt en bagatel-agtig sag, hvor han hele vejen igennem har tilstået det hele, og selv er gået i behandling. Han kon jo ikke komme videre med sit liv før der falder dom. Hvilket fyingen fra gymnasiet i Esbjerg jo også viser, siger advokaten.

Det eneste slagsmål, der kan komme i retssagen er, om den 37-årige gymnasielærer må have med unge at gøre fremover.

- De krænkede drenge her var jo helt ned til 10 år, og derfor mener jeg, at en dom om forbud mod at arbejde med børn og unge under 18 vil være alt for hård. Ved at lægge grænsen ved 15 år, vil han også være i stand til at passe sit arbejde som gymnasielærer. Det andet vil jo smadre hans liv helt. Det vil svare til et berufsverbot, og det finder jeg helt urimeligt, siger Kaare Kristensen.

Hvornår venter du så, at sagen kommer for nu?

- Jeg håber det bliver hurtigst muligt, men jeg frygter, at der fortsat vil gå måneder. Selvom jeg og min klient er klar til at tage sagen i morgen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip