Advokat: Forældre til tvangsfjernet dreng burde have overgivet sig

Et ulykkeligt familiedrama endte natten til lørdag med, at politiet skaffede sig adgang til en lejlighed, hvor et forældrepar havde barrikaderet sig med deres otte-årige søn, som skal tvangsfjernes. Men forældrene burde have overgivet sig, da politiet fandt frem til dem fredag formiddag, siger moderens advokat, Anders Brøndtved til DR Nyheder.

»Det ville stille dem langt stærkere, hvis de havde overgivet sig. Det er klart, at de står væsentligt dårligere efter politiaktionen, hvor de barrikaderede sig og ikke ville samarbejde,« siger han.

Københavns Politi fandt fredag formiddag frem til den lejlighed på Amager, hvor faderen og drengen skjulte sig efter at være gået under jorden i juni 2012.

Moderen tilkaldte Anders Brøndtved, som blev lukket ind i lejligheden klokken 19:30, efter flere timers forgæves forsøg på at overbevise forældrene om at de skulle overgive sig og overdrage drengen til myndighederne.

Ifølge dr.dk blev advokaten mødt af et forældrepar, som var ude af den, og han forsøgte at tale faren til ro og opfordrede dem til at overgive sig, men uden held.

»Moren virkede til at være klar til det, men hun var bange for, hvad der ville ske med hendes søn og ønskede at være loyal over for faren, der nægtede at overgive sig. »Så må I hellere skyde mig«, sagde faren til politiet,« fortæller Anders Brøndtved.

Advokaten mener, at politiets håndtering af situationen har været god bortset fra, at der ved aktionens begyndelse - ifølge advokaten og forældreparret - blev brugt peberspray. Politiet tog for eksempel hensyn til, at befrielsesaktionen skete på drengens otte års fødselsdag.

»Politiet tilbød for eksempel, at mor, far og drengen kunne holde fødselsdag på politigården med boller og kakao.«

Klokken 4 natten til lørdag skønnede politiet, at man ikke kom længere med at forhandle med forældrene, og brød derfor ind i lejligheden.

Den otte-årige dreng er nu overdraget til de sociale myndigheder.

Faderen blev lørdag aften varetægtsfængslet i 25 dage, mens moderen blev løsladt efter at have været fremstillet i et grundlovsforhør.

 

Dagens Gossip