Advokat: Hysterisk at sætte tal på bander

Der er gået talhysteri i den, når politiet sætter mål for, hvor mange rocker- og bandemedlemmer, der skal fængsles i 2013.

Det mener advokat Henrik Stagetorn fra advokatfirmaet Stagetorn Wenzel Lund Poulsen.

Han har været forsvarer i mange sager om rocker- og bandekriminalitet og mener, at kvoter for fængslingerne af bande- og rockermedlemmer er udtryk for "et mærkeligt system".

- Det er en form for hysteri. For enten er sagerne der, og så er det fint, og folk skal varetægtsfængsles, hvis der er tilstrækkelige beviser.

- Eller også er sagerne der ikke, og så kan man ikke nå de her tal. Det er jo den bagvendte vej og en pudsig måde at drive efterforskningsarbejde på at sætte de her tal op, siger Henrik Stagetorn og stiller spørgsmålene:

- Hvad så, når man har nået måltallet i juli, skal man så bare læne sig tilbage og sætte sig hjem på stationen og drikke kaffe?

- Og hvis ikke man når tallet i november, går man så ud og forsøge at få folk varetægtsfængslet?

Der bliver dog ikke tid til ekstra kaffepauser på i stationerne i landets 12 politikredse, hvis kvoten nås i juli 2013. Og der bliver heller ikke ekstra foretagsomhed, hvis kvoten ikke er nået sent på året, lover Thorkild Fogde, politidirektør i Rigspolitiet.

- Jeg kan godt forstå, hvis man tænker, at vi har sat det her på formel. Sådan er det jo ikke, siger han og fremhæver, at politiet holder skarpt øje med, om man faktisk er i stand til at løfte bevisbyrden mod bandemedlemmerne.

- Vi har en modfaktor i det her system, som hedder domfældelsesprocenter. Vi skal være sikre på, at anklagemyndigheden vinder de sager, som politiet har efterforsket.

- Vi skal jo kunne bevise den kriminalitet, vi stiller folk til retten for. Ellers bliver de jo ikke dømt. Det er jo ikke politiet, der sætte bandemedlemmerne i fængsel. Det er domstolene, siger Thorkild Fogde.

Ved udgangen af 2012 var der ifølge Rigspolitiet 323 rocker- og bandemedlemmer i fængsel.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip