Advokat: Røveri-mistænkt har alibi for telefonkøb

Mens to telefoner blev købt i Føtex i Husum 29. maj 2013, var en 40-årig mand fra Montenegro slet ikke i landet.

Det siger den 40-åriges forsvarsadvokat, Ole Schmidt, mandag i Københavns Byret, hvor den 40-årige mand er tiltalt for et brutalt røveri mod en guldsmed i København med et udbytte på 4,5 millioner kroner 12. juni 2013.

Telefonerne blev brugt ved guldsmeden under røveriet og kobler ifølge anklagemyndigheden den mistænkte til røveriet. Men ifølge forsvarsadvokaten har den 40-årige mand et alibi vedrørende købet af telefonerne.

- Der er noget, som ligner et alibi for, at han slet ikke har været i landet omkring 28. maj, så han har ikke været med til at købe telefonerne, sagde Ole Schmidt.

Man giver ikke et navn ved køb af telefoner, men politiet mener at have koblet de mistænkte til telefonerne via overvågningskameraer fra Nationalbanken, Sundhedsministeriet og ved A.P. Møller-Mærsk.

Videoerne viste en Ford Mondeo og en Golf, som følges ad i nærheden af guldsmeden omkring gerningstidspunktet. Forden var lejet af den 40-årige mand og en 39-årig kvinde, som er anklaget for hæleri i sagen.

Kvinden og manden medgiver dog via deres fælles advokat, Ole Schmidt, at de lejede den Ford Mondeo, som ses på overvågningsbilleder. Men den tiltalte mand lånte bilen ud til en landsmand, sagde advokat Schmidt.

Den 40-årige mand måtte slet ikke være i landet på dagen for røveriet, da han tilbage i 2011 blev idømt indrejseforbud for et rambuktyveri mod en guldsmed i Herning. Han er derfor også tiltalt for brud på udlændingeloven.

Under røveriet fik ekspedienten fik håndjern på. Han fik gaffatape for munden og rundt om fødderne. Røverne pegede med en "pistollignende genstand" mod ekspedientens hoved, mens de gav ham stød på armene med et ukendt apparat.

- We will kill you, sagde røverne, som ville have nøglen til pengeskabet.

Sagen mod den 40-årige mand og den 39-årige kvinde afgøres sidst i januar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip