Advokater kulegraver lusket DSB-aftale

Det bliver et advokatfirma, der skal undersøge, om DSB har gjort noget forkert i forbindelse med håndteringen af en kritisk journalist.

Det oplyser administrerende direktør i DSB, Jesper Lok.

- Undersøgelsen, vi har igangsat, vil give os fuld klarhed over, hvad der er op og ned i denne sag, siger den administrerende direktør i en pressemeddelelse.

Til opgaven er hyret advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der i forvejen kender DSB særdeles godt. Samme advokatfirma var nemlig hyret til at undersøge DSB i forbindelse med sagen om DSB First.

Advokatfirmaet placerede dengang aben hos daværende direktør Søren Eriksen, mens bestyrelsen stort set blev frikendt for ansvar.

DR-magasinet 21 Søndag fortalte søndag aften, hvordan DSB angiveligt har hyret kommunikationsvirksomheden Waterfront til at beskæftige journalist Lars Abild.

Det skyldes, at journalisten tidligere har skrevet mange kritiske artikler om DSB. Ved at sørge for, at han var beskæftiget med noget andet, slap man for de kritiske øjne.

Forløbet er dokumenteret i en mail fra Waterfront til DSB, som 21 Søndag offentliggjorde i udsendelsen.

Den praksis er dog i strid med den måde, man kan drive en statslig virksomhed på. Det erkender DSB's nuværende direktør blankt.

- Lad mig slå fast én gang for alle, at de i mailen beskrevne metoder ikke er forenelige med den måde, DSB driver forretning, siger Jesper Lok.

Sagen har i den grad fået politikerne op af stolen og har ført til voldsom kritik. De politiske partier er dog i første omgang tilfredse med, at der nu bliver igangsat en undersøgelse af forløbet.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen påpeger, at det er afgørende, at statslige virksomheder fører en åben og ærlig kommunikation.

- Nu er det afgørende, at vi hurtigt får gennemført en uvildig undersøgelse af, hvad der er op og ned i sagen, så der kan placeres et ansvar og drages de fornødne konsekvenser, siger Kristian Pihl Lorentzen, der i lighed med Enhedslisten kræver, at der højst må gå én måned, før undersøgelsen er klar.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip