Ædelstene skal redde tigerunger fra aflivning

Zoopark i Næstved fik i starten af maj tre nye beboere. Den bengalske tiger Raja fik tigertrillinger med hannen Elvis, og det har betydet, at pladsen i det store tiger-anlæg er ved at være lidt trang.

Om dagen går Raja sammen med sine unger i anlægget, mens deres bror Shami og Elvis går i anlægget om aftenen og natten.

Men når tigerungerne bliver store, kan de ikke længere gå sammen med deres mor, skriver Sjællandske.

For at forhindre, at tigerungerne bliver aflivet, har designer Thomas Bickham, der blandt andet er kendt for programmet "De fantastiske fem" i samarbejde med juveler Mads Heindorf kreeret tre halsbånd i barberet Saga mink. Halsbåndene er designet til kæledyr, men kan forandres efter ønske, så de også kan bæres af en kvinde.

De koster 500.000 kroner stykket, og overskuddet fra salget går ubeskåret til Zoopark.

- Tigerungerne er jo lidt ud over det sædvanligt nuttede. Da jeg så dem, tænkte jeg, at vi måtte gøre noget hurtigt. Hvis man skaber et produkt, kan man måske skaffe nogle flere penge, så man kan redde tigerungerne, siger Thomas Bickman, der trods den høje pris er sikker på, at smykkerne nok skal blive solgt - formentlig til kendte stjerner eller større virksomheder i udlandet.

- De ting jeg laver henvender sig til en bestemt type mennesker. Der findes faktisk mennesker i verden, der ikke er ramt af finanskrisen, og som er ubegrænsede i deres tilgang til livet. Mange har lige som mig og forkærlighed for dyr, og jeg er sikker på, at det nok skal lykkes, siger han til Sjællandske.

 

Dagens Gossip