Ægtepar sover i samme rytme

Det viser en ny undersøgelse fra University of Pittsburgh, hvor forskere både har spurgt par om deres søvnvaner og parforhold samt indsamlet data af deres søvn. Det skriver voksnekvinder.dk.

Resultaterne viser, at deltagerne, der sov i samme seng i 75 procent af tiden sov eller var vågne samtidigt, og den procentdel var endnu højere, når konen rapporterede større ægteskabelig tilfredshed.

Læs også: Sov koldt og tab dig

- Den meste viden om søvn kommer fra undersøgelser, der har taget udgangspunkt i enkeltpersoners søvn, men de fleste voksne deler jo både seng og søvn med en partner, siger dr. Heather Gunn, der er hovedforfatter til undersøgelsen, som er blevet offentliggjort i tidsskriftet Sleep.

- Pars sovevaner kan påvirke og blive påvirket af hvordan deres forhold fungerer.

Læs også: Derfor har din hjerne godt af at du gaber

Undersøgelsen bestod af 46 par, der besvarede spørgsmål om deres forhold, så forskerne kunne vurdere hvor tilfredse de var med det.

Objektive søvndata blev indsamlet med en såkaldt actigraph, der er en monitor placeret på håndleddet og som indsamler oplysninger om bevægelse og afslapning. Deltagerne blev således overvåget parvist over en 10-dages periode.

Læs også: 12 råd til en bedre nattesøvn

- Ægtepar sover mere synkront minut-for-minut end personer, der bare sover sammen, siger Gunn.

- Det tyder på, at vores søvnmønstre ikke kun reguleres af, hvornår vi sover, men også af med hvem vi sover.

 

Dagens Gossip