Ældre frygter konsekvensen af kærlighed

»Der er skabt så megen usikkerhed, at det er nødvendigt at præcisere og forklare reglerne tydeligt - både for borgerne og sagsbehandlerne. Reglerne skal naturligvis overholdes, men de skal ikke skræmme og hæmme folk,« siger socialminister Karen Hækkerup (S) til Jyllands-Posten om de læse let-vejledninger, som ministeriet nu sender på gaden.

Karen Hækkerup understreger, at der fortsat skal være en hård kurs i forhold til socialt bedrageri.

»Samtidig skal borgernes retssikkerhed være i orden, og der har været eksempler, hvor man undrer sig over, at det overhovedet er blevet en sag. Derfor er vejledningerne også beregnet på sagsbehandlerne,« siger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

I Ældre Sagen genkender man problematikken. Her møder rådgiverne usikkerheden hos pensionister, hvis indkomst afhænger af, om de er enlige eller deler postkasse med en anden.

»Vi får mange henvendelser fra ældre, som er bange for konsekvenserne, hvis de finder en ven og ses med vedkommende - måske hjælper til hos hinanden eller rejser sammen. Det er et problem, når reglerne er så indviklede, at bekymringen for at overtræde dem forhindrer mennesker i at leve det liv, som de gerne vil,« siger jurist Ingrid Stokholm Lauridsen fra Ældre Sagen til Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip