Ældre i Kolding skal have spisevenner

Kolding Kommune starter i samarbejde med Ældre Sgaen en spiseven-ordning for hjemmeboende ældre, der får madservice i kommunen. Formålet er at styrke den sociale kontakt og få småt spisende til at spise lidt mere.

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) håber de frivillige spisevenner fra Ældre Sagen vil skabe gode og trygge rammer omkring måltidet.

- Vi ved fra Odense Kommune, at spisevenner skaber glæde og trivsel i hverdagen samtidig med at småt spisende borgere ofte får spist mere når de spiser sammen med andre. Derfor er vi i Seniorudvalget glade for at have fundet penge til ordningen, fortæller Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen.

Det er Ældre Sagen i Kolding Kommune, der finder de frivillige spisevenner. Formand for Ældre Sagen i Kolding, Niels Madsen, har været med til at foreslå ordningen indført i Kolding Kommune, og han finder det naturligt, at Ældre Sagen er med til at løfte opgaven.

- Vi har allerede god erfaring med almindelige besøgsvenner. Dette er jo samme princip, hvor man så samtidig spiser et måltid sammen. Ligesom med vejret er maden altid et godt samtaleemne og en god måde at starte en snak på, siger Niels Madsen.

Spiseven-ordningen fungerer ved, at der puttes en ekstra portion mad i den kasse som madservicekunden får. Ældre Sagen finder en spiseven der passer godt til borgeren. Sammen finder borgeren og spisevennen ud af hvilken ugedag, de vil spise sammen og aftaler andre praktiske forhold. Spisevennen kan bestille de retter han eller hun ønsker ud fra en ekstra menuplan, der kommer med i kassen.

Det er Seniorudvalget der har afsat 110.000 kroner om året til spisevennernes ugentlige måltid hos de madservicekunder der gerne vil have en spiseven. Ordningen starter i januar 2013.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip