Ældre Sagen anker speget sag om hjemmehjælp

Højesteret skal nu tage stilling til, om det er i orden, at en kommune fratager ældre deres hjemmehjælp, når kommunekassen er tom.

Ældre Sagen har besluttet at anke sagen om to ældre, der fik frataget deres hjemmehjælp af Køge Kommune på grund af økonomiske hensyn. Kommunen vandt sagen i Østre Landsret.

- Ja, vi anker. Bestyrelsen har besluttet, at vi tager sagen til Højesteret, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, i en pressemeddelelse.

- Det drejer som om meget skrøbelige ældre, der har betalt skat hele deres liv og har været med til at stable et velfærdssamfund på benene. Når de så selv har brug for hjælp, bliver de tabt. Og det er ikke i orden, siger han.

Ældre Sagen frygter, at andre kommuner vil følge i Køge Kommunes fodspor.

- Politikerne kan heller ikke lukke for vandet for at spare penge. Det er det samme med hjemmeplejen. Begge forsyninger skal være i orden, siger Bjarne Hastrup.

Sagen mod Køge begyndte i 2010, da kommunen reducerede kraftigt i hjemmehjælpen til specielt to ældre borgere - heriblandt den nu 87-årige Minna Jørgensen, der derefter kun fik bevilget en halv times hjælp hver 14. dag.

Ældre Sagen fandt det forkert og hev derfor Køge Kommune i retten. Landsretten valgte dog onsdag at frifinde kommunen, og det har betydning for landets øvrige kommuner.

Afgørelsen fastslår nemlig, at kommunerne skal have mulighed for at ændre i tildelingen af hjemmehjælp.

 

 

Dagens Gossip