Ældre Sagen: Pensionister skal kunne nyde deres opsparing

Pensionister skal ikke være tvunget til at efterlade hele formuen til arvingerne, de skal kunne bruge de penge, de har sparet op.

Sådan siger Michael Teit Nielsen, underdirektør i Ældre Sagen, efter at Politiken fredag skriver, at ældre får nej til at låne i friværdien.

- Vi går videre med sagen med det samme. Vi vil tage kontakt til politikerne og gøre dem opmærksomme på, at de her meget stramme regler, de har indført, virker meget uhensigtsmæssigt for pensionister, siger han.

En række rådgivere, Politiken har talt med, fortæller, at pensionister får nej til at låne i deres friværdi, selvom de næsten har betalt huset helt ud.

Efter finanskrisen er reglerne for, hvem der kan få afdragsfrie lån, nemlig blevet strammet. Det er sket for at sikre, at danskere ikke tager lån, de ikke har råd til at betale af.

De nye regler rammer blandt andet pensionister, der typisk har en lav indkomst og en stor formue.

- Fidusen i de her nedsparingslån er jo, at du betaler lånet tilbage ved at sælge huset på et tidspunkt, så du undgår at betale drypvis hen over ene række år. Det er jo det, du ikke kan, hvis du har en folkepension, siger Michael Teit Nielsen.

- Det virker fuldstændig tosset, at man ikke kan udnytte den mulighed længere, fordi finanskrisen har gjort politikerne overforsigtige, fortsætter han.

Ifølge underdirektøren betyder reglerne, at pensionisterne ikke får mulighed for at nyde de penge, de har sparet op.

- Så bliver pengene ophobet og givet videre i arv, siger han.

- De stramme regler betyder, at man bliver tvunget til at leve på en sten og spise vandgrød i stedet for hakkebøffer, hvis man ikke vil sælge huset her og nu, fortsætter han.

Dansk Folkeparti lover at komme de ramte pensionister i møde, siger partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby.

- Det er da dybt problematisk for de mennesker. De har jo vist mådehold, mens de har været på arbejdsmarkedet og sørget for at få betalt deres gæld ned. Ligesom alle andre skal de selvfølgelig have lov til at låne, hvis de har en stor friværdi, siger Hans Kristian Skibby til Ritzau.

Også Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, vil se nærmere på sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip