Æresvold: Kæresten røg hash og datteren pjækkede

Den 17-årige palæstinensiske pige, som hævder at være blevet mishandlet i timevis af sin familie i marts, var i dårligt selskab i form af sin danske kæreste.

Det siger pigens far, der torsdag forklarer sig i sagen om såkaldt æresrelateret vold, hvor han står tiltalt sammen med sin hustru og pigens onkel og moster. Alle nægter sig skyldige.

Ifølge faren røg kæresten hash og fik hans datter til at pjække fra skole.

- Det er ikke noget problem, at de er venner. Men hvis de er sammen i stedet for at tage i skole, så er det et problem, siger den 48-årige far, mens venner og pårørende er mødt talstærkt op på tilhørerrækkerne i Retten i Glostrup.

En nat før den 4. marts i år, hvor pigen hævder at være blevet mishandlet, hentede faren sin datter hos den danske kæreste. Kæresten skulle have røget hash, og datteren skulle ikke have været i skole flere dage op til. Faren holdt hende hjemme to dage efter.

Faren har angiveligt ikke været klar over, at den 17-årige pige og den danske dreng, der i øvrigt er muslim, var kærester. Han troede blot, at de var venner.

Familiens mistanke har dog været så kraftig, at de via et teleselskabs hjemmeside har overvåget pigens mobilsamtaler.

På lige fod med pigens onkel fastholder faren, at den 17-årige pige flere gange har løjet om sin færden.

Tilbage i februar opdigtede pigen ifølge sin familie, at hun var blevet bortført af en mand, mens hun i virkeligheden var hos sin kæreste.

Men også den 4. marts blev hun afsløret i en løgn, da hun pjækkede fra skole.

Da pigens forældre senere samme dag hentede hende på Nørrebro, nægtede hun ifølge faren at fortælle, hvor hun havde været.

Efterfølgende blev hun kørt til onklen og mosterens bolig i Taastrup ved København, hvor den påståede mishandling og frihedsberøvelse fandt sted.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip