To af de tre savnede tyskere i Syrien er fundet

De tre tyske nødhjælpsarbejdere blev ifølge oplysninger fra organisationen Gruenhelme (Grønne Hjelme, red.), som de arbejder for, kidnappet af ukendte gerningsmænd i byen Harem i den nordvestlige del af Syrien.

»To personer af tysk nationalitet, som har været meldt savnet i Syrien, er nu på vej til Tyskland,« siger en talsperson for det tyske Udenrigsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Den 29. juni meldte nødhjælpsorganisationen Gruenhelme ud, at de tre nødhjælpsarbejdere var blevet kidnappet i Harem, der ligger tæt ved grænsen til Tyrkiet. Kidnapningen skete ifølge Gruenhelmes grundlægger, Rupert Neudeck, natten mellem den 14. og 15. maj.

Talspersonen fra Tysklands Udenrigsministerium ønsker ifølge AFP ikke at bekræfte de to tyskeres nationalitet, eller at de har været kidnappet, men han oplyser, »at de har det godt«.

Der arbejdes hårdt på at opklare, hvad der er sket med den tredje tysker, der er meldt savnet i Syrien, tilføjer talspersonen.

Gruenhelme har befundet sig i det nordlige Syrien i adskillige måneder for at hjælpe med genopbygningen af infrastruktur og for at yde sundhedspleje, skriver AFP.

Mere end 100.000 mennesker vurderes at have mistet livet i borgerkrigen i Syrien, der nu har varet 27 måneder.

 

Dagens Gossip