Afgående MEP i spidsen for Europabevægelsen

Lørdag er Anne E. Jensen blevet valgt til ny formand for Europabevægelsen. Det skete på foreningens landsmøde på Christiansborg, hvor man samtidig valgte Dansk Metals europapolitiske chef, Erik Boe Andersen, til næstformand.

Den nybagte formand fortæller i en pressemeddelelse, at hun ser frem til sin nye rolle.

»Jeg er utrolig glad for den tillid, Europabevægelsens medlemmer har vist mig, og jeg glæder mig til at blive en del af den danske europadebat på en anden platform end den, jeg er vant til,« siger Anne E. Jensen.

»Europabevægelsen blev i sin tid skabt ud fra tanken om, at europæisk samarbejde var nøglen til et fremgangsrigt og fredeligt Europa. Og jeg mener, at krisen har vist, at det stadig er relevant i dag. EU og Europas lande har brug for at stå sammen om at løse krisen,« erklærer hun.

Anne E. Jensen afløser Erik Boel, som trådte tilbage december sidste år. Siden har folketingspolitikeren Ellen Trane Nørby (V) været fungerende formand, og hun er tryg ved at overlade posten til sin partifælle, som hun betegner som en »europapolitiker af hjertet«.

»Der er en grund til, at hun I Bruxelles går under tilnavnet ”Madame Budget, fordi hun nok er den europaparlamentariker, der ved mest om EUs budget. Hun er anerkendt i hele EU for sin saglige, konstruktive og kompetente tilgang til Europa og EU, og hun har i de snart 15 år, hun har siddet i Europa-parlamentet, altid turdet udfordre EU-institutionerne og lovgivningen med henblik på at forbedre det,« siger Ellen Trane Nørby.

Europabevægelsen er en tværpolitisk forening, der arbejder for styrke EU-debatten og knytte Danmark tættere til Europa.

 

Dagens Gossip