Afgørelsens dag i sag om »tosset« videnskabsmand

Videnskabsmanden er den tidligere kemilektor ved Københavns Universitet, Niels Harrit, der har anlagt injuriesag mod journalist Søren K. Villemoes, som i december sidste år betegnede Harrit som en »tosse«.

»Skal vi have en planche med kreationistisk plattenslageri op at hænge inde på en af Danmarks fineste oplysningsinstitutioner? Hvorfor ikke bare invitere Niels Harrit og de andre tosser fra 9/11-skeptikermiljøet ind, nu vi er i gang? Hvad med Holocaust-benægtermiljøet?,« skrev Villemoes i en artikel i Weekendavisen.

Artiklen kritiserer det kongelige bibliotek, der ifølge Villemoes havde ladet sig presse af den tyrkiske ambassade. Tyrkiets ambassade havde fået lov til at hænge en planche op, der afviste, at tyrkerne var ansvarlig for folkemord mod armenerne i slutningen af 1. verdenskrig.

Det fik Villemoes til i sin artikel at foreslå, at man lige så godt kunne invitere en række holdninger indenfor, der heller ikke har opbakning i den etablerede forskning.

Niels Harrit har tidligere erklæret sig som skeptiker i forhold til, at det var udenlandske terrorister, som var skyld i World Trade Centers kollaps 11. september 2001. Ifølge den pensionerede lektor kan det umuligt være de to fly, der bragede ind i tvillingtårnene, som forårsagede de omfattende ødelæggelser.

Harrit har tidligere publiceret en artikel, der handler om støv fra World Trade Center, som ifølge Harrit viser, at der var placeret sprængladninger i de to tårnene. Han anfører, at en tredje bygning - WTC 7 - også kollapsede, selv om der kun var to fly, der fløj ind i tårnene.

Ved retsmødet 16. august i Københavns Byret mødte Harrit op uden advokat, og da han ville føre bevis for sin påstand med en magnet og støv fra World Trade Center, blev han afvist af dommeren, fordi det skulle have været registreret som bilag fire uger inden retssagen.

Journalist Søren K. Villemoes henholdt sig ved retsmødet til, at ordet »tosse« ikke var møntet personligt på Harrit, men på skeptikermiljøet omkring terroraktionen.

Niels Harrit kræver en undskyldning samt en erstatning på 25.000 kroner.

 

Dagens Gossip