Aflyser ferie i Danmark: Hundelov skræmmer tyskere væk

Hundeloven, der via sociale medier har vakt furore i hundekredse i Tyskland, har ifølge JydskeVestkysten foreløbig betydet, at 100 tyskere har aflyst deres planlagte sommerhusferie i Danmark.

Yderligere omkring 1.000 tyske turister har ifølge avisen henvendt sig til danske udlejningsbureauer for at få svar på spørgsmål om stramningerne af hundeloven.

»Det er yderst alvorligt. Vi har fået 100 aflysninger på landsplan og mange hundrede henvendelser om hundelovgivningen,« siger Carlos Vilaro Lassen, administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Hos udlejningsfirmaet Novasol modtager man dagligt henvendelser fra tyskere, der er bekymret for at tage deres hunde med på ferie til Danmark.

»Tyskerne synes, at Danmark er inhuman på grund af hundeloven. Det skaber en usikkerhed, der gør, at man ikke tør rejse til Danmark,« siger bestyrelsesformand hos Novasol, Bernd Muckenschnabel, til JydskeVestkysten.

Forsker i turisme ved Copenhagen Business School, Lise Lyck, opfordrer turistorganisationerne til at tage affære.

»Man skal gøre alt, hvad man kan for at komme af med det ry, som Danmark har fået med hundelovgivningen. De forskellige turistorganisationer kunne for eksempel sende en pressemeddelelse ud for at berolige de tyske tyrister,« siger hun.

»Det skal ikke nå at brænde sig fast, og man skal nå at reagere på det, ellers kan det være skadeligt for et turistområde, fordi man jo mister en masse indtægter,« siger hun til JydskeVestkysten.

I udlejernes brancheforening efterlyser man politisk handling, der kan berolige tyske feriegæster.

»Vi mangler, at ministeren eller en anden politiker går ud og forsikrer, at tyskerne trygt kan tage deres hunde med,« siger Carlos Vilaro Lassen.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har bebudet en revision af hundeloven fra 2010, der forbyder 13 hunderacer og gør det muligt for politiet at aflive hunde, hvis ejeren ikke kan dokumentere, at hunden ikke tilhører en af de uønskede racer.

 

Dagens Gossip