Aflytningsudstyr fundet på Ecuadors ambassade i Storbritannien

Det skriver the Guardian, der citerer Ecuadors udenrigsminister Ricardo Patiño, som forklarer, at aflytningsudstyret blev fundet, da Storbritanniens udenrigsminister William Hague skulle mødes med Ecuadors ambassadør Ana Alban tilbage i midten af juni.

Mikrofonen på Ecuadors ambassade er angiveligt placeret i den bygning, hvor Julian Assange har søgt ly for udleveringskrav fra blandt andre Sverige, der har australieren mistænkt for at være involveret i en voldtægtssag.

Udenrigsministeren for det sydamerikanske land, der netop nu spiller en helt central rolle i spillet om en anden whistleblowers Edward Snowdens videre færd, ærgrer sig over fundet, fordi det ifølge ham viser, at overvågningen underminerer etikken i forholdet lande i mellem.

På det seneste er en serie af afsløringer om digital overvågning af almindelige borgere verden over blevet serveret af den amerikanske IT-tekniker Edward Snowden, der også har inddraget magteliten i overvågningsskandalerne ved at dokumentere, at politikere fra Europa Parlamentet bliver kigget i kortene af den amerikanske efterretningstjeneste NSA.

Tidligere på måneden blev Storbritannien også involveret i skandalen, da dokumenter fra Snowden angiveligt viste, at britiske sikkerhedstjenester havde delt omfattende mængder af materiale med netop NSA.

Ifølge the Guardian vil hverken den britiske efterretningstjeneste eller premierminister David Cameron kommentere på fundet af den skjulte mikrofon.

 

Dagens Gossip