Afrikanske lande klar til angreb i Mali

Den Afrikanske Union, AU, bakker op om en plan, der indebærer at sende soldater til det nordlige Mali for at nedkæmpe oprørere og islamistgrupper med tilknytning til al-Qaeda.

Der oplyser Ramtane Lamamra, AU's kommissær for fred og sikkerhed torsdag i AU's hovedkvarter i Etiopiens hovedstad, Addis Ababa.

Med AU's opbakning til en militær intervention er der banet vej for, at også FN bakker op om planen om at drive de islamistiske grupper ud af det nordlige Mali

De ekstremistiske grupper har kontrolleret hele det nordlige Mali siden marts, hvor landets folkevalte præsident blev afsat ved et militærkup.

Siden da har politisk kaos hærget Mali, der var et af de mest demokratiske lande i Afrika, og flere væbnede grupper er vokset frem.

Ramtane Lamamra siger ikke noget konkret om, hvordan den militære intervention skal gennemføres.

Han siger dog, at målet er at generobre kontrollen over alle de områder, som kontrolleres af de militante grupper og opløse de "terroristiske og kriminelle netværk og genoprette statens myndighed over hele Mali.

Den vestafrikanske samarbejdsorganisation ECOWAS enedes søndag om at sende 3300 soldater til Mali for at hjælpe Malis svage regering med at generobre kontrollen over hele landet.

De fleste af de 3300 soldater skal komme fra Nigeria, Niger og Burkina Faso.

 

Dagens Gossip