Afsløret: Det tog livet af Lou Reed

Tilbage i april fik han transplanteret en ny lever og så ud til at være kommet sig nogenlunde over indgrebet. Men det var desværre langt fra tilfældet.

Den til tider kontroversielle rockpioner Lou Reed døde søndag. Årsagen var den samme leversygdom, som transplantationen skulle have sat en stopper for. Det skriver New York Times.

Afsløringen stammer fra Reeds læge, Dr. Charles Miller i Ohio, som han besøgte til en sidste behandling i forrige uge. Miller fortæller dog, at rockveteranen valgte at vende snuden hjem mod konen, musiker og kunstner Laurie Anderson, da de i fællesskab indså, at Reeds sygdom ikke stod til at kurere.

Selvom Lou Reed i sin tid forsøgte at holde sin levertransplantation hemmelig, varede det ikke længe, før Anderson løftede sløret til samme New York Times.

- Jeg tror ikke, at han nogensinde vil komme sig fuldstændigt oven på det her, men han vil bestemt vende aktivt tilbage om få måneder, sagde Laurie Anderson i sommers.

Lou Reed blev 71 år gammel. Han blev i første omgang kendt for sit arbejde i den grænsebrydende gruppe "Velvet Underground". Siden blev det til en lang solokarriere med over 20 udgivelser i bagagen.

Newspaq

 

Dagens Gossip