Afsløring: Sådan fik Laudrup fat i Michu

Michu er blandt årets bedste indkøb i Premier League, men hvordan fik Swansea fat på den spanske angriber foran andre topklubber i England og Spanien?

Det spørgsmål besvarer Swansea-scout Erik Larsen, der var med til at finde den store spanier og hente ham til klubben, hvor Michael Laudrup er manager.

- Vi lavede et godt forarbejde og tog forløbet stille og roligt. Premier League er et godt trækplaster, og det er Michael og måden, vi spiller på, også. Størstedelen af andre Premier League-hold spiller på en anden måde, siger han.

Den spanske angriber spillede på midtbanen for Rayo Vallecano i Primera Division og var med 15 mål den mest scorende midtbanespiller i sidste sæson foran stjerner som Andrés Iniesta og Mesut Özil.

Swansea fik øjnene op for ham, og da Rayo Vallecano var under administration, kunne angriberen hentes billigt.

- Det er ikke sådan, at vi har fundet en spiller, som ingen kendte. Alle vidste, hvem han var, siger Erik Larsen.

Spørgsmål: Hvorfor var det så Swansea, der løb med ham?

- Fordi vi ved, hvad vi søger, og den profil havde han. De andre klubber havde ikke nødvendigvis brug for sådan en type. Top-6-klubberne havde ikke interesse i ham, for han havde ikke en chance for at slå igennem i en klub som Arsenal, fordi han er ukendt.

- Desuden er han ikke ung. Han er jo ikke et 19-årigt talent, men en voksen mand på 26 år, siger Erik Larsen.

Spanieren har haft stor succes i Premier League, hvor han har scoret 15 mål indtil videre i sæsonen. Desuden har den spanske landstræner, Vicente del Bosque, udtaget ham til landsholdet.

Michus succes får dog ikke Erik Larsen til at frygte for at miste angriberen.

- Jeg tror godt, at vi kan holde fast på ham, når sommerens transfervindue åbner. Hvis vi ikke kan, så får vi en pris, som vi er tilfredse med, siger han.

Søndag skal Michu og resten af Swansea forsøge at gøre en indtil videre fantastisk sæson endnu bedre i udekampen mod Liverpool.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip