Aftale: Flygtninge skal hurtigere i sving

En uge efter, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin nytårstale annoncerede, at flygtninge i højere grad skal i arbejde, i uddannelse eller få et nyttejob, er regeringen nu blevet enige med landets kommuner om at få de nytilkomne hurtigere i gang.

Det fremgår af en aftale mellem KL og regeringen, som er faldet på plads torsdag.

Ifølge aftalen skal kommunernes modtagelse og integration af flygtninge styrkes, blandt andet ved at udnytte flygtningenes ventetid i asylcentrene mere effektivt, så integrationsindsatsen påbegyndes allerede der.

Samtidig lægges der med aftalen op til, at flygtninge og familiesammenførte hurtigere bliver en del af arbejdsmarkedet eller kommer i gang med en uddannelse.

Og så vil parterne have inddraget private organisationer i et forsøg på at opbygge det, der i aftalen kaldes et "aktivt medborgerskab" for de nytilkomne.

Ifølge aftalen skal der også hurtigere drages nytte af den uddannelse, som flygtningene allerede har med sig fra de lande, de kommer fra. Det skal ske ved hurtigere at få vurderet deres kvalifikationer.

Og så lægges der op til, at der skal skæres flæsk fra det bureaukrati, der omfatter det offentliges håndtering af flygtningene og asylsøgere.

Tidligere skulle der både udarbejdes en såkaldt integrationskontrakt samt en integrationsplan for de nytilkomne.

Men nu vil regeringen fremlægge en forenkling af det system, så man fremover holder sig til at lave én samlet plan for den enkelte flygtning.

Endelig åbner regeringen op for at styrke tilbuddet om en sundhedsscreening af alle asylansøgere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip