Aftale vil forbedre Vestas Cash flow

»Vi kommer til at kunne se sort på hvidt i Vestas regnskabet, at pengestrømmene vil blive bedre som følge af det her. Selskabet slipper for masser af udgifter til at udvikle denne her mølle,« siger han.

Men et partnerskab betyder også, at Vestas kun får halvdelen af indtægterne. Alligevel ser Jacob Pedersen det som en bedre løsning.

»Den kage af indtægter, som Vestas får, bliver forøget betragteligt ved, at Mitsubishi kommer med på vognen i forhold til, hvad man kunne forvente, at selskabet selv havde kunne få ind alene,« siger han og forklarer, at Vestas hovedmål med aftalen også er at få nogle andre ind til at overtage sidste del af regningen i udviklingen af den nye mølle.

Det er ikke en stor del af Vestas, der rykker over i fællesprojektet Joint Venture.

»Målt på omsætning er det jo tæt ved ingenting. Joint venture (JV) omhandler v164-møllen, og den har man jo ingen indtjening på endnu,« siger han og forklarer, at man heller ikke vil kunne se det på Vestas omsætning. Det er kun indtjeningen, der vil komme til udtryk i det samlede Vestas regnskab.

Og det er ifølge Jacob Pedersen også nok til, at synet på Vestas' økonomiske situation vil gå mod en mere positiv retning.

»Det er jo det her, vi gerne vil se i øjeblikket, hvor mange gerne vil have Vestas til at sænke gældsniveauet,« siger han.

 

Dagens Gossip