Afviste somaliere bliver sendt hjem

28/05/2013 15:00

BNB

Nyheder
Flygtningenævnet har stadfæstet Udlændingestyrelsens afslag på asyl i de tre sager, hvilket betyder, at de skal forlade Danmark.»Nævnet har ikke fundet, at de generelle forhold i og omkring Mogadishu i sig selv kan begrunde asyl, hvilket hidtil har været tilfældet,« lyder begrundelsen for afslaget på Justitsministeriets hjemmeside.Hvis de ikke rejser hjem frivilligt, så vil de »blive udsendt tvangsmæssigt«, understreger justitsminister Morten Bødskov (S).»I den forbindelse forventer jeg, at den nye somaliske regering vil opfylde sin folkeretlige forpligtelse til at tage egne statsborgere tilbage,« siger ministeren.Flygtningenævnet traf 16. og 17. maj afgørelse i frem sager om somaliske asylansøgere. I de sidste to fik somalierne asyl. Begrundelsen var, at de er i konflikt med det somaliske terrornetværk al-Shabaab.

Mest læste i dag

Flygtningenævnet har stadfæstet Udlændingestyrelsens afslag på asyl i de tre sager, hvilket betyder, at de skal forlade Danmark.

»Nævnet har ikke fundet, at de generelle forhold i og omkring Mogadishu i sig selv kan begrunde asyl, hvilket hidtil har været tilfældet,« lyder begrundelsen for afslaget på Justitsministeriets hjemmeside.

Hvis de ikke rejser hjem frivilligt, så vil de »blive udsendt tvangsmæssigt«, understreger justitsminister Morten Bødskov (S).

»I den forbindelse forventer jeg, at den nye somaliske regering vil opfylde sin folkeretlige forpligtelse til at tage egne statsborgere tilbage,« siger ministeren.

Flygtningenævnet traf 16. og 17. maj afgørelse i frem sager om somaliske asylansøgere. I de sidste to fik somalierne asyl. Begrundelsen var, at de er i konflikt med det somaliske terrornetværk al-Shabaab.