Agent: Rory er nøglen til Wozniacki's formue

Da Caroline Wozniacki i perioden fra 2010 til 2012 i 67 uger toppede verdensranglisten i damesingle, havde hun ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes en årsindkomst i form af sponsorater og pengepræmier på 13,7 mio. US-dollars (78 mio. kroner).

Men selvom hun efter en resultatmæssig mindre god periode er dalet til en niendeplads, er indtægterne det seneste år ikke desto mindre steget til 15 mio. US-dollars (85 mio. kroner).

- Nøglen er hendes kæresteforhold til Rory McIlroy (nordirsk golfspiller, red.), siger den danske tennisspillers amerikanske agent John Tobias og tilføjer:

- Sponsorerne elsker Caroline og Rory. De er søde og sympatiske mennesker. Og så er de unge og har begge ligget nummer et på verdensranglisterne i golf og tennis. Det mix har optimeret hendes indtægter.

Efter Wimbledon i fjor, hvor Caroline Wozniacki allerede røg ud i første runde, forlængede Caroline Wozniacki sin sponsorkontrakt med Adidas.

- Det var en fremragende aftale hun indgik. Den gjorde hende til deres højst-betalte kvindelige atlet. Og de har trods alt også populære Ana Ivanovic på kontrakt. At Rory er på kontrakt hos konkurrenten (Nike, red.) betyder intet. I hvert fald ikke i negativ retning, siger John Tobias.

Han ønsker ikke at oplyse længden af Caroline Wozniacki kontrakt med Adidas.

- Det er en hemmelighed. Men den er lang, siger John Tobias, der tidligere i år har forlænget Caroline Wozniackis lukrative aftale med urfirmaet Rolex.

- Også den blev økonomisk bedre end den foregående, siger John Tobias, der understreger, at ’forretningen Wozniacki går bedre end nogensinde.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at hun spiller med på WTA Touren otte-ni år endnu. Men uanset hvad, er hun sikret økonomisk resten af sine dage. Hun er ikke blot en flot, men også fornuftig pige. Tilskuerne elsker hende lige så meget som sponsorerne. Der er mange atleter, der kan lære noget af hende. Hun er imødekommende og tager sig altid tid til at leve op til sine sponsor-forpligtelser, siger John Tobias, der dog ikke har lyst til at kommentere på den øjeblikkelige konflikt mellem Caroline Wozniacki og Yonex. Under Wimbledon spillede hun med en sort ketcher, der angiveligt var af mærket Barbolat.

- Caroline er stadig på kontrakt med Yonex. Mere har jeg ikke at sige om den sag, siger John Tobias.

Han har som chef for Legardere Limited været Caroline Wozniacki personlige rådgiver, siden hun var 15 år.

- Og står det til mig, bliver der ikke lavet om på det. Vi har et fremragende samarbejde. Nogle gange føler jeg nærmest, at jeg er en del af hendes familie. Men jeg har jo også 100 rejsedage med hende om året, siger John Tobias.

Han er dog ikke ene om at være del af »Team Wozniacki«.

Foruden Caroline Wozniackis forældre Piotr og Anna, tæller det også hendes bror Patrik. Hertil kommer hendes nye hittingpartner, Bartek Dabrowski, der tidligere har spillet på det polske Davis Cup-landshold, den fysiske træner Przemek Piotrowicz, fysioterapeuten Torben Hersborg samt advokaten Mikkel Nissen.

- Mange tennisspillere har flere mennesker omkring sig end Caroline. Men jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at hun stortrives i denne floks selskab, siger John Tobias.

 

Dagens Gossip