AGF-chef: Derfor har vi skuffet

Tre point i fem kampe. Pointhøsten for AGF i foråret har været mildest talt beskedent, og selvom man stadig ligger pænt placeret i midten af tabellen, så er realiteten, at holdene fra bunddynget nærmer sig.

AGF's cheftræner, Peter Sørensen, erkender, at holdet har underpræsteret voldsomt i forhold til succesen i efteråret.

- Vi erkender, at det har været dårligere, end vi havde håbet. Men på trods af det ligger vi stadig i den bedre halvdel. Selvom vi ikke lever op til vores egne forventninger, så kunne vi have ligget nummer fire, hvis bare vi havde holdt i to minutter senest mod Brøndby. Så mere håbløst er det heller ikke. Men vi erkender, at vi ikke har været dygtige nok i mange af spillets faser, og det forsøger vi at gøre noget ved, siger Peter Sørensen, til Sporten.dk.

Årsagen til de manglende point er mange. I hovedtræk har man selvsagt scoret for få mål og lukket for mange ind i egen ende, og det skyldes i høj grad, at flere spillere endnu ikke har ramt vanligt niveau.

- Vi har været for dårlige til at forhindre mål imod os. Det vil sige de tilfældigheder, der opstår inden i vores felt. Vi har været for dårlig til at komme på først. Alt imens vi har været for dårlige til at udnytte vores chancer i den anden ende. Det er hovedlinjerne, for det er der, kampene afgøres, siger Peter Sørensen og fortsætter:

- Der har være nogle spillere, der har haft svært ved at finde samme niveau som i efteråret. Det, tror jeg, hænger sammen med, at det har været svært at spille på den måde, vi har været bedst til at spille på i efteråret. Vi fik sat et hold sammen, der var boldsikre og havde evnede at spille bolden fremad hurtigt via mange stationer, således vi endte med mange store chancer, hvor der var tilstrækkelig effektivitet på. En anden årsag til AGF's dårlige stime er den manglende tilpasning til forholdene i den pågældende årstid.

- Det er svært i denne årstid, hvor banerne er så dårlige, fordi der er bare noget spil, der bliver nødt til at blive justeret og korrigeret, hvis man ser det i forhold til at spille, som da vi var bedst i efteråret. Det har vi prøvet på, men det har vi ikke været gode nok til. Vi har nogle spillere, der er bedre til at spille på en anden måde end det, og derfor er både de og vi dykket lidt, fortæller Peter Sørensen.

Han og AGF får chancen for at få vendt tingene fredag aften, når Esbjerg gæster NRGI Park, Aarhus.

 

 

Dagens Gossip