Agger skadet i United-gevinst på Anfield

Manchester United vandt søndag eftermiddag 2-1 over Liverpool på Anfield i en kamp, der bød på et rødt kort, et tvivlsomt straffespark og en slem skade til Daniel Agger.

Der var adskillige interessante punkter på dagsordenen, inden kampen kunne gå i gang.

Alle holdt vejret, da Liverpools Luis Suarez og Manchester Uniteds Patrice Evra skulle trykke hænder, men i modsætning til deres forrige møde foregik det denne gang uden dramatik.

Efterfølgende lod de to holds anførere Steven Gerrard og Ryan Giggs 96 balloner stige til vejrs til minde for de 96 ofre for den tragiske Hillsborough-ulykke i 1989.

Hjemmeholdet startede bedst og lagde et højt og aggressivt pres på gæsterne. Dog uden for alvor at teste Anders Lindegaard, der for tredje Premier League-kamp i træk vogtede United-målet.

Men 20-årige Jonjo Shelvey mistede efter 38 minutters besindelsen, da han sprang med to fødder ned i en tackling på gæsternes Johnny Evans. Og det takserede dommer Mark Halsey til en udvisning.

Det gav straks gæsterne mere boldbesiddelse, uden at det kastede scoringer af sig i første halvleg.

Men målene lod ikke vente på sig. I anden halvlegs første minut fik netop indskiftede Paul Scholes uheldigt tacklet bolden hen til en helt fri Steven Gerrard. Anføreren tæmmede bolden og flugtede den i mål bag en chanceløs Anders Lindegaard.

Manchester United skulle kun bruge fem minutter på at svare tilbage. Rafael modtog bolden i feltets højre side, og med en kælen inderside følte den brasilianske højreback bolden op i det fjerne hjørne til en hurtig udligning.

Hjemmeholdets 10 mænd generobrede dog hurtigt styringen, og Anders Lindegaard måtte diske op med flere gode parader på forsøg fra blandt andre Luis Suarez.

Med et kvarter tilbage mistede Daniel Agger bolden på banens midte og sendte Antonio Valencia af sted mod Liverpool-målet. Glen Johnson fik tacklet colombianeren, men Mark Halsey så en forseelse, som ikke mange andre så. Straffespark til Manchester United.

Daniel Agger blev skadet i sekvensen, og den danske landsholdsspiller måtte bæres fra banen med hvad, der ligner en slem ankelskade.

Robin van Persie omsatte straffesparket, og så var Manchester United foran 2-1.

Og den stilling holdt kampen ud. Dermed fik Manchester United sin første sejr på Anfield i fem år.