Aktionærer i Nordjyske Bank siger ja til købstilbud

Aktionærerne i Nordjyske Bank har godkendt den kapitaludvidelse, som bankens bestyrelse tidligere har foreslået.

Det bekræfter Claus Andersen, bankdirektør i Nordjyske Bank, over for Ritzau efter en ekstraordinær generalforsamling i Frederikshavn tirsdag aften.

Bestyrelsen i Nordjyske Bank vil foretage kapitaludvidelsen for at muliggøre et køb af den anden nordjyske bank, Nørresundby Bank.

For at kunne godkende en kapitaludvidelse, skulle to-tredjedel af bankens aktionærer give grønt lys til bestyrelsens forslag.

Claus Andersen fortæller, at der ved generalforsamlingen har været knap 90 procents opbakning og altså mere end nok til at arbejde videre med købstilbuddet på Nørresundby Bank.

- Vores plan er, at vi i løbet af i morgen (onsdag, red.) offentliggør købstilbuddet, siger bankdirektøren fra Nordjyske Bank.

Allerede nu kan banen været kridtet op til en forholdsvis nem sammenlægning. Bestyrelsen i Nørresundby Bank har således tidligere anbefalet sine aktionærer at blive lagt sammen med den nordjyske kollega.

På tirsdagens generalforsamling har enkelte aktionærer i Nordjyske Bank dog været skeptiske i forhold til prisen på Nørresundby Bank, som har en værdi på omkring to milliarder kroner.

Ifølge Claus Andersen er både bankens bestyrelse samt dens aktionærer enige om, at "det er en god pris, men at det ikke er en for høj pris."

- Når vi ser på, hvordan vores indtjening ville være i et scenarie, hvor vi ikke lægger os sammen med Nørresundby Bank i forhold til et scenarie, hvor vi lægger os sammen, så er det værdiskabende.

- Både for vores aktionærer, kunder og medarbejdere, lyder det fra Claus Andersen.

Gevinsten ved en sammenlægning er også noget, der bides mærke i hos Nørresundby Bank, hvor bestyrelsesformand Mads Hvolby kalder det et vigtigt skridt mod etableringen af en stærk lokalbank.

- Det er nu op til aktionærerne i Nørresundby Bank at medvirke til, at denne nye, stærke lokalbank bliver en realitet, siger Mads Hvolby i en selskabsmeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip