Aktionærer i Vestas skovler penge ind

Med en stigning på 14 procent i marts er aktionærerne i Vestas blevet 1,1 milliarder kroner rigere. Vestas-aktien er for anden måned i træk månedens aktie.

Det er Spar Nord, der hver måned for Ritzau udarbejder data for, hvordan det gik aktierne i C20-selskaberne.

Vestas-aktien er ikke blot månedens mest stigende aktie for anden måned i træk i det toneangivende og mest handlede C20-indeks på Fondsbørsen. Aktien er også den suverænt mest stigende aktie siden nytår med næsten 50 procent.

Få timer før børsen lukkede onsdag, lå aktien i kurs 46,5.

Aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen peger på, at det tilsyneladende er lykkedes for Vestas at genvinde noget af den tabte tillid i selskabet.

- I februar tog investorerne godt imod Vestas' regnskab, og der er tilsyneladende en stigende tillid til Vestas-ledelsen. Herunder de initiativer, der er sat i søen for at forbedre styringen af omkostningerne, siger Mikkel Duus-Hansen.

Det spiller angiveligt også ind, at Vestas fortsat er i dialog om et nyt samarbejde.

- Desuden er Vestas - formentlig - stadig i dialog med Mitsubishi Heavy Industries om et potentielt, strategisk samarbejde, og det kan betyde positive perspektiver for Vestas, siger Mikkel Duus-Hansen.

Aktieanalytikeren understreger, at der ikke kommer konkret nyt om den sag før i løbet af marts.

Efter Vestas kommer medicinalkoncernen Lundbeck med en stigning på 12 procent og telekoncernen TDC med en stigning på ni procent - få timer før handlen lukker.

Bundskraberen i C20-indekset er cementkoncernen FLS, der indtil videre er faldet med godt ni procent i månedens handel.

- FLS-aktien har haft tømmermænd oven på en kursstigning på mere end 14 procent i februar.

- Den gang satte årsregnskabet gang i kursen, men siden har aktien lidt under manglen på positive nyheder, og derfor er kursen sivet dag for dag i løbet af marts, forklarer Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip