Aktionærforening i åben krig med Møns Bank

Spørgsmålet er seneste kapitel i en strid mellem ledelsen og en forening af aktionærer i banken, som har verseret siden maj måned. Her stiftede de utilfredse aktionærer foreningen Møns Banks Aktionærforening med det formål at blive repræsenteret i bankens repræsentantskab.

Kravet udviklede sig i juni til et mistillidsvotum til repræsentantskabet, der derefter måtte indkalde til ekstraordinær generalforsamling. Det skriver Børsen.

At generalforsamlingen finder sted om en uge har imidlertid ikke lagt en dæmper på gemytterne. Beskyldningerne fyger gennem luften, og nu er lokalforeningen Møn Nu kommet i fokus. Flere bestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer i banken sidder også i foreningens bestyrelse, og det hører ingen steder hjemme, mener aktionærforeningen.

»Møns Bank skal udelukkende drive bankvirksomhed og er ikke en almennyttig forening. På intet tidspunkt skal man som aktionær være i tvivl om, hvis interesser bankens ledelse varetager,« skriver medlem af aktionærforeningen, Jesper Bank i en meddelelse.

Bestyrelsesformand Jens Ravn er fuldstændig uenig.

»Man skal som lokalbank være meget opmærksom på, at det ikke nytter noget, at man er ligeglad med det lokalsamfund, man er en del af,« siger Jens Ravn, bestyrelsesformand i Møns Bank til Børsen.

Kritikken falder også bankdirektør Flemming Jensen for brystet.

»Jeg bliver ærgerlig over at skulle miskrediteres for at understøtte initiativer, der kommer fra personer, som gør et kæmpe frivilligt arbejde i lokalsamfundet. Det synes jeg ikke er en rimelig kritik,« siger Flemming Jensen.

Derudover siger Flemming Jensen, at aktionærgruppen skyder forbi målet med sin kritik. Han hæfter sig ved, at den liste over personsammenfald mellem bankens ansatte og repræsentantskab, som Møns Banks Aktionærforening lister op i onsdagens pressemeddelelse, er forældet, og at sammensætningen i dag er en anden.

Aktionærerne lufter også nervøsitet for økonomien i foreningen Møn Nu - og fokuserer i den forbindelse på et underskud og bankens forpligtelser til at dække dem. Men også her mener Flemming Jensen, at foreningen maler fanden på væggen.

»Banken har stillet foreningen en kredit på 150.000 kroner, men det er sket i forventningen om, at de penge, der bliver trukket på kreditten, bliver tilbagebetalt. Det bliver nævnt, at der er et underskud på 93.000 kroner sidste år, men man skal være opmærksom på, at det er en forening, der bare opererer meget forsigtigt. Der lå et tilsagn om et tilskud på 118.000 kroner i forbindelse med et markedsføringsprojekt, man lavede. Og de 118.000 kroner har man efterfølgende fået bekræftelse på er godkendt,« siger Flemming Jensen til Berlingske og tilføjer:

»Fra bankens side af er der tale om at understøtte aktiviteter i lokalområdet. Det sker på et forsvarligt grundlag, og der er altså ikke tale om filantropi. Rent forretningsmæssigt kommer det her tilbage til lokalområdet - og vores kunder - og det er dermed med til at skabe en udvikling i stedet for det modsatte.«

 

Dagens Gossip