Akutaftale i modvind: Gode hensigter ikke nok

Kampen mod de strammere dagpengeregler er ikke slut, bare fordi regeringen har fået arbejdsgivernes tilsagn om at forsøge at ansætte 12.500 langtidsledige frem til sommer.

For Enhedslisten og flere af landets store fagforeninger peger på, at det fortsat er nødvendigt at bløde op for de skrappere dagpengekrav, skriver Jyllands-Posten.

Det gælder blandt andet hos landets næststørste fagforbund, HK:

- Jeg vil ikke være pessimistisk, for det er en god aftale. Men vi er ikke i mål. Man skal følge op med en justering af genoptjeningskravet og reglerne for supplerende dagpenge. Og så skal regeringen øge uddannelsesindsatsen, siger formand Kim Simonsen.

Også Akademikernes Centralorganisation (AC) roser aftalen - men kræver samtidig lempelser af genoptjening og reglerne for supplerende dagpenge.

- Det skal ændres, og så er der behov for en helt ny pakke, der tager fat på at skabe job, siger AC-afdelingschef Niels Lykke Jensen.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen vil fortsat lægge pres på regeringen for at få dagpengereglerne ændret.

- Der skal mere til. Simpelthen fordi denne pakke ikke løser problemet. Vi glæder os over, at pakken viser, at det kan betale sig at lægge pres på regeringen.

- Vi er åbne for at diskutere, hvilke yderligere tiltag der skal til, for at vi kan lave finanslov, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Aftalen om akutjob mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, KL og Danske Regioner skal sikre, at der i perioden frem til 1. juli 2013 reserveres 12.500 job til danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Målgruppen for stillingerne er ledige, der i perioden 1. oktober 2012 til 1. april 2013 har tre måneder eller mindre tilbage af dagpengeperioden.

 

Dagens Gossip