Akutpakke lokker ikke mange ledige

Der er ikke stor efterspørgsel efter de ekstra initiativer, som regeringen har givet tilskud til for at få langtidsledige i arbejde, inden de mister retten til dagpenge.

I Allerød og Hillerød kommuner har kun 43 ud af 298 udsatte, som fra nytår står til at miste deres dagpenge, sagt ja til at få en ekstra hånd med at finde job. Det svarer til cirka 15 procent, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dagpengemodtagerne har fået et brev eller er blevet kontaktet personligt af jobcentret for at gøre opmærksom på de nye regler og den ekstra hjælp.

Janne Gottlieb, der er chef for Allerød Kommunes Jobcenter, havde troet, at der ville være flere, der var interesserede i den såkaldte akutpakkes nye tilbud. Men samtidig er den lave interesse også forståelig, forklarer hun.

- Jeg tror, at de få tilbagemeldinger skyldes, at de tilbud, som ligger i akutpakken, er det samme, som borgerne har fået tilbudt gennem hele deres forløb. Det har de fået i overflod af os og A-kassen.

- Så mange betragter det som noget, der ikke er så nyt. De er godt klar over, at vi ikke har job liggende til dem, siger Janne Gottlieb.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) præsenterede 31. august akutpakken på 332 millioner kroner, som skal hjælpe de langtidsledige.

Pakken fokuserer blandt andet på at få de ledige i praktik eller i løntilskud i virksomheder via mere intensiv vejledning og kontakt til mulige arbejdsgivere. Op mod 16.000 ledige risikerer fra nytår at falde ud af dagpengesystemet.

 

 

Dagens Gossip