Al Capone-insats har skaffet staten 190 millioner

Det har ikke blot lagt pres på banderne. Det har også lettet lidt af presset på den danske statskasse.

På tre år har indsatsen givet staten et provenu på 190 millioner kroner. Det viser nye tal fra Skatteministeriet ifølge DR.

»Bandeproblematikken rækker ind i mange dele af vores samfund - også på skatteområdet. Det er helt naturligt politiet, der er i førertrøjen på området, men skattemyndighederne har en vigtig opgave i forhold til at understøtte politiets indsats,« skriver skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en mail til DR Nyheder.

Al Capone har været så stor en succes, at den nu også bliver brugt mod personer uden for det kriminelle miljø, men som støtter de kriminelle. Det har blandt andet betydet, at Skat har fået fat i en del af de virksomheder og bagmænd, der skaffer finansiering til de kriminelle medlemmer.

»Fra Skats side har vi haft massivt fokus på det her område. Og vi har faktisk anvendt i cirka 40 årsværk de sidste tre år på opgaven. Det er forholdsvist mange ressourcer, vi bruger, men det er også en vigtig samfundsopgave,« siger Johnny Schaadt Hansen, underdirektør i Skat med ansvar for Økokrim-enheden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip