Al-Qaeda i Nordafrika truer Frankrig med flere angreb

Frankrig kan vente flere angreb i stil med dem, som ramte den franske hovedstad, Paris, i sidste uge, hvor 17 mennesker mistede livet.

Sådan lyder truslen fra nordafrikanske del af terrornetværket al-Qaeda, AQIM på flere jihad-hjemmesider. Samtidig roser islamisterne den blodige terror, der rystede Paris i sidste uge og kalder terroristerne for "Islams soldater".

- Frankrig betaler prisen for sin aggression mod muslimer og dets fjendtlige politik mod Islam, siger al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM) i erklæringen.

- Så længe at dets (Frankrig, red) soldater besætter lande som Mali og Centralafrika og bombarderer vores folk i Syrien og Irak, og så længe dets åndssvage medier fortsætter med at krænke vores profet, udsætter Frankrig sig selv for det værste, lyder det.

AQIM har tidligere dræbt franske gidsler i Nordafrika, og gruppen har også kæmpet mod franske styrker i det nordlige Mali, efter at Frankrig iværksatte en militæroffensiv i landet i 2013 for at fordrive islamistiske krigere fra området.

Ved sidste uges terrorangreb i Paris mistede 17 mennesker livet. 12 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i løbet af tre dages blodig terror i den franske hovedstad.

De tre terrorister, der stod bag angrebene, blev alle dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip