Al-Qaeda tager ansvar for fængselsangreb

På et internetforum ved navn Honein tager gruppen ansvaret for angrebet, skriver nyhedsbureauet AFP.

»De hellige krigere angreb efter måneders forberedelser og planlægning to af Safavid-regeringens største fængsler,« lyder det fra paraplyorganisationen for al-Qaeda i Irak, Islamic State of Iraq and Levant (ISIS), der anvender et nedsættende udtryk om shiamuslimer med henvisning til den irakiske regering.

Mindst 20 medlemmer af de irakiske sikkerhedsstyrker blev dræbt, og mindst 21 fanger mistede livet under kampene ved de to fængsler Taji og Abu Ghraib. Kampene varede omkring ti timer og sluttede tidlig mandag morgen lokal tid.

Soldater, politi og angrebshelikoptere blev sendt til de to fængsler, men formåede ikke at forhindre masseflugten fra fængslerne.

En højt rangerende sikkerhedskilde i Irak, der betinger sig anonymitet, siger til nyhedsbureauet AFP, at angrebet og befrielsesaktionen kan blive et stort sikkerhedsmæssigt problem i Irak, der i forvejen er præget af jævnlige bombeangreb og anden uro.

»Mørke dage venter forude for Irak. Nogle af dem, der flygtede, er højtstående ledere i al-Qaeda, og operationen blev udført for denne gruppe af ledere,« siger sikkerhedskilden.

»De personer, der flygtede, vil arbejde for at begå hævngerninger, hvoraf de fleste vil være selvmordsangreb,« lyder det.

Al-Qaeda i Irak har tidligere lanceret en række lignende angreb med henblik på at få fanger ud af irakiske fængsler.

 

Dagens Gossip