Albansk forbund: Vi blev overdænget med beton og sten

Et stykke beton, sten, mønter og lightere var nogle af de ting, som de albanske fodboldspillere og ledere blev overdænget med tirsdag aften i Beograd.

Det hævder det albanske fodboldforbund to dage efter skandalekampen mellem Serbien og Albanien i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe.

Opgøret blev afblæst efter 42 minutter, da en drone med et storalbansk flag fløj ind over banen og skabte kaos.

Spillerne fra de to nationer kom op at skændes, inden flere tilskuere indtog banen og gik til angreb på de albanske spillere.

- Fakta er helt klare. Beviserne er der, og vi kræver, at der bliver gennemført en komplet og uafhængig undersøgelse af episoderne før, under og efter kampen mellem Albanien og Serbien, siger forbundets præsident, Armando Duka.

- De skyldige skal straffes alle steder. Også af de serbiske myndigheder, siger han.

Præsidenten fortæller, at albanerne har afleveret et stykke beton til det europæiske fodboldforbund, Uefa, som et bevis på det, gæsterne blev udsat for i Beograd.

Uefa indledte allerede onsdag en disciplinærsag.

Det albanske fodboldforbund oplyser desuden, at landsholdsspillerne blev overdænget med mønter, lightere og andre objekter efter opvarmningen.

Tilskuere råbte ifølge forbundet "dræb albanerne". Tre albanske spillere, der varmede op under kampen, måtte finde sig i, at der blev kastet mønter og fyrværkeri efter dem.

Da spillerne flygtede ind i omklædningsrummet kort før pausen, efter at der var opstået kaos på banen, blev flere af dem slået af serbiske sikkerhedsvagter og betjente, beretter det albanske fodboldforbund.

Der er dog mindst to syn på, hvad der skete tirsdag aften i Beograd. Serbiske politikere har været ude at kritisere Albanien, da man anser dronen med det storalbanske flag for at være en politisk provokation.

Opgøret mellem de to Balkan-nationer var på forhånd betegnet som en højrisikokamp på grund af forholdet mellem serbere og albanere. Etniske albanere udgør befolkningsmajoriteten i den tidligere serbiske provins Kosovo, der i 2008 erklærede sig uafhængig af Serbien.

 

Dagens Gossip