Aller Media kårer Danmarks mest innovative app

De underholder os i hverdagen, hjælper os med alt fra spil og vejrudsigter til planlægning og indkøb, og de sætter os i kontakt med vores venner og omverdenen, uanset hvor vi er.

Smartphone-apps er blevet en uundværlig del af vores hverdag, og nu skal årets absolut bedste findes ved Danish App Awards den 16. januar i Aller-huset på Havneholmen i København.

Det er tredje år i træk, at Danish App Awards uddeles og andet år, at Aller Media hylder de mest idérige talenter med ”Aller Innovation Award”.

- Som en moderne medievirksomhed har Aller Media stor interesse i at støtte og skabe de bedst mulige rammer for de danske talenter, der i særlig grad er kreative, og som formår at skabe forretning. Det gør vi bl.a. ved at invitere dem indenfor i huset så ofte vi kan, og ved at anerkende deres arbejde med uddelingen af innovationsprisen. Vi ser et stort potentiale i at tiltrække og være i kontakt med de største digitale talenter, fordi de inspirerer os til at udvikle og skabe nye indtægter i forlængelse af vores eksisterende forretningsområder, siger Pernille Aalund, Innovationsdirektør hos Aller Media,

De digitale talenter skal hjælpes på vej

Formålet med Aller Innovation Award er at anerkende de små og uafhængige udviklingstalenter, der ikke har et stort bureau eller en stor koncern i ryggen. Sidste år var det den uafhængige udvikler Mathias Gruber, der modtog Aller Innovation Award for app-spillet Block Struggle.

Aller Media har netop lanceret smartphone-spillet Wordbase, i samarbejde med de 19-årige tvillinger, Andreas og Rune Mehlsen. De to brødre fik grund-idéen til spillet, men har siden arbejdet tæt sammen med Allers Innovationsafdeling om at få udviklet og konkretiseret konceptet og bygget app’en.

- Vi har specifikt valgt at anerkende de mennesker, der på egen hånd udvikler innovative og brugbare idéer. I lighed med sidste års vinder Mathias Gruber og Mehlsen-brødrene, der fik idéen til Wordbase, vil vi gerne motivere flere såkaldte garageudviklere til at komme frem med deres idéer og hjælpe dem med at udnytte det kommercielle potentiale, der findes på de digitale platforme, fortæller udviklingschef hos Aller Media, Jan Krog Henningsen.

Aller Innovation Award går til årets mest nytænkende koncept, hvor idé, design og kvalitet går op i en højere enhed. Aller Medias Innovationsafdeling udvælger vinder-app’en.

Fakta

Danish App Awards afholdes den 16. januar 2014 i Aller-Huset på Havneholmen i København. Til prisuddelingen kåres Danmarks bedste apps inden for ti kategorier: spil og underholdning, sport og sundhed, fritid og livsstil, værktøjer og hjælpeprogrammer, forretning og finans, børn og uddannelse, shopping og e-handel, navigation og transport, event og turisme, nyheder.

Derudover vil der blive overrakt priser til årets bedste design, funktionalitet og brugervenlighed. De to hovedpriser går til årets bedste app, ”App of the Year”, og årets mest innovative app, ”Aller Innovation Award”.

Danish App Awards er stiftet af Christian Risom og Nicolas Thomsen, der er henholdsvis CEO og kreativ direktør i det digitale bureau Shape.

 

Dagens Gossip