Aller vil sætte dagsordenen med aviser

23/05/2013 11:01

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Det danske medieselskab Aller er ikke bare en kæmpe i Danmark, men også i Norge. Her har koncernen planer om at udvide papirudbuddet med aviser og er allerede i slutforhandlinger med Berner Gruppen om at overtage Dagbladet, skriver Dagens Næringsliv.

Det vigtigste punkt i forhandlingerne er en prisfastsættelse, som skal være på plads, før en aftale kan indgås. Desuden skal der være enighed mellem parterne om, at Dagbladet skal bestå som selvstændigt selskab.

»Aller har en klar ambition og strategi om at vokse i Norge, og har gennemført en række opkøb de sidste to til tre år. Vi har samtaler med mange forskellige selskaber og aktører, hvoraf Berner er en blandt flere,« siger Aller Medias koncernchef i Norge, Roger Hansen til Dagens Næringsliv.

Topchefen i Berner Gruppen, Tore Stangebye, mener at Berner Media har godt af at vokse, og bekræfter til kampanje.com, at gruppen har haft samtaler med flere selskaber heriblandt Aller.

»Jeg kan bekræfte, at vi har samtaler med Aller, men udover det har jeg ikke flere kommentarer,« siger han til kampanje.com.

Dagbladet er Norges tredjestørste avis og er den ledende netavis i landet. Det er Berner Gruppen som ejer Dagbladet, og gruppen ejes så igen af Hamang Papirfabrik og Furunål Kultur, skriver Dagens Næringsliv. 17 procent af Berner Gruppen ejes af den norske investor Torstein Tvenge, som i 2005 opkøbte den ikke ubetydelige aktieandel.

Allers danske ejere har udtalt, at de ikke deltager i budrunderne, og har ifølge Dagens Næringsliv en aftale med Dagbladet om eksklusivitet i forhandlingerne.