Amagerbanken forsøgt solgt for én krone

Skrevet af BNB

11/04/2013
Køb Amagerbanken for en krone. Sådan lød tilbuddet til Jyske Bank fra det statslige skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet to dage før banken krakkede. Jyske Bank takkede nej til tilbuddet, fordi den mente, at der var en underbalance i banken. Det skriver Dagbladet Børsen. Det var den daværende bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, der ringede til ordførende direktør for Jyske Bank Anders Dam og prøvede at afsætte den københavnske bank. Tilbuddet kom to dage efter Jyske Bank på en telekonference allerede havde afvist at overtage Amagerbanken. Og da Henning Kruse Petersen var i røret sagde Anders Dam, at Jyske Bank fortsat ikke var interesseret. Jyske Bank havde gennemgået alle Amagerbankens kreditter og kunne på den baggrund se, at der var noget helt galt. Vurderingen fra Jyske Bank går lidt på tværs af Danske Aktionærforening. På vegne af 2.000 aktionærer har Aktionærforeningen varslet retssager mod Amagerbankens sidste ledelse, mod Finanstilsynet og mod Finansiel Stabilitet. Det skyldes, at Aktionærforeningen ikke mener, at der blev gjort nok for at redde Amagerbanken. Men Anders Dam mener ikke, at man kan kritisere den daværende ledelse i banken fir forløbet i dagene op til kollapset. »Min vurdering er, at der var ikke noget at komme efter i det sagsforløb. Der var ingen værdier at komme efter for aktionærerne. Der var ingen værdier i Amagerbanken, da den lukkede. Vores vurdering var, at egenkapitalen og mere til var væk,« siger Anders Dam.

Mest læste i dag

Køb Amagerbanken for en krone. Sådan lød tilbuddet til Jyske Bank fra det statslige skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet to dage før banken krakkede. Jyske Bank takkede nej til tilbuddet, fordi den mente, at der var en underbalance i banken.

Det skriver Dagbladet Børsen. Det var den daværende bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, der ringede til ordførende direktør for Jyske Bank Anders Dam og prøvede at afsætte den københavnske bank.

Tilbuddet kom to dage efter Jyske Bank på en telekonference allerede havde afvist at overtage Amagerbanken.

Og da Henning Kruse Petersen var i røret sagde Anders Dam, at Jyske Bank fortsat ikke var interesseret. Jyske Bank havde gennemgået alle Amagerbankens kreditter og kunne på den baggrund se, at der var noget helt galt.

Vurderingen fra Jyske Bank går lidt på tværs af Danske Aktionærforening. På vegne af 2.000 aktionærer har Aktionærforeningen varslet retssager mod Amagerbankens sidste ledelse, mod Finanstilsynet og mod Finansiel Stabilitet.

Det skyldes, at Aktionærforeningen ikke mener, at der blev gjort nok for at redde Amagerbanken. Men Anders Dam mener ikke, at man kan kritisere den daværende ledelse i banken fir forløbet i dagene op til kollapset.

»Min vurdering er, at der var ikke noget at komme efter i det sagsforløb. Der var ingen værdier at komme efter for aktionærerne. Der var ingen værdier i Amagerbanken, da den lukkede. Vores vurdering var, at egenkapitalen og mere til var væk,« siger Anders Dam.