Amagerværket solgt for en halv milliard

Amagerværket er solgt for en halv milliard kroner til Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, for en halv milliard kroner. Sælgeren er svenske Vattenfall, oplyser Hofor.

Hofor er en fusion af Københavns Energi og vandselskaberne i kommunerne Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, Rødovre samt Vallensbæk.

Med købet af Amagerværket tages et skridt i selskabets strategi for at levere fjernvarme til københavnerne med højest mulig forsyningssikkerhed.

Og når Hofor overtager værket, vil selskabet sætte fart i Amagerværkets omstilling til bæredygtig biomasse. Den udvikling skal være med til at skubbe til Københavns vision om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Det forventes, at aftalen falder endeligt på plads 31. december i år, når konkurrencemyndighederne har godkendt handlen.

Hofors direktør, Lars Therkildsen, siger, at der er tre primære grunde til, at man nu vælger at bruge en halv milliard kroner på Amagerværket.

- Som ansvarligt forsyningsselskab, der leverer fjernvarme til hovedstaden, interesserer vi os for at levere sikkert, billigt og grønt. Derfor er det naturligt for os at købe Amagerværket, siger han i en kommentar til købet.

Når Hofor har fået grønt lys til overtagelse af Amagerværket, vil man gå i gang med at planlægge omstillingen af værket til 100 procent bæredygtig biomasse:

- En vigtig del af arbejdet bliver at omlægge værket til en grønnere fremtid uden kul, hvor vi sikrer CO2-neutral varme i de københavnske radiatorer ved udelukkende at anvende bæredygtig biomasse, siger Lars Therkildsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip