Amanda Knox igen i retten for drab

Udvekslingsstudenten Knox nåede at tilbringe fire år i et italiensk fængsel, inden hun under stor mediebevågenhed blev frifundet i oktober 2011.

Ofret, 21-årige Meredith Kercher, blev fundet dræbt i det hus, hun delte med Amanda Knox i universitetsbyen Perugia i det centrale Italien, hvor de begge studerede, og politiets teori var, at hun var blevet dræbt i forbindelse med en voldelig sexleg, der var gået galt.

En italiensk domstol idømte Knox og kæresten Raffaele Sollecito henholdsvis 26 og 25 års fængsel for drabet.

Siden omstødte en appeldomstol dommen over dem begge, da appeldommeren blandt andet påpegede, at der i den første retssag ikke var beviser for, at Knox og Sollecito overhovedet var til stede, da Kercher blev dræbt.

Dommerne og de seks nævninge fandt dog Amanda Knox skyldig i injurier, fordi hun i sin tid anklagede en anden - uskyldig - person for drabet. Dette takserede retten til at give tre års fængsel, ligesom hun også skulle betale omkostningerne for retssagen, der løb op i 22.000 euro.

Amanda Knox havde dog på det tidspunkt allerede siddet fængslet i sagen i fire år og blev derfor beordret løsladt med det samme.

Knox vendte efter frifindelsen hjem til USA, hvor hun holdt sig ude af mediernes søgelys, indtil hun i februar 2012 fortalte, at hun ville skrive en bog om sine erindringer.

Siden frifindelsen af Sollecito og Knox har ivorianeren Rudy Guede været den eneste dømte for det bestialske drab, hvor Meredith Kerchers lig blev fundet dækket af knivstik og blå mærker med halsen skåret over og med tegn på seksuel mishandling.

Rudy Guede skal i alt afsone 16 år i fængsel for drabet, som efterforskerne hævder, han ikke kan have begået alene.

Amanda Knox bor i dag i Seattle, og det er ventet, at en retssag mod hende, der kommer til at finde sted i Firenze, vil finde sted in absentia, da USA sandsynligvis ikke vil udlevere hende.

 

Dagens Gossip