Ambassadør så affaldsforbrænding og fiskefoder

Kolding og Aller ved Christiansfeld var tirsdag de første steder i Danmark, Egyptens ambassadør i Danmark, Salwa Moufid, besøgte i sit nye embede.

Efter et besøg hos borgmester Jørn Pedersen (V) på Kolding Rådhus besøgte ambassadøren og hendes følge affaldsforbrændingen TAS på Bronzevej. Netop affaldshåndtering er en stor udfordring for Egyptens hastigt voksende befolkning.

- Besøget sker som led i vores samarbejdsaftale med egyptiske myndigheder som del af ”Det Arabiske Initiativ”. Et konkret udbytte er, at ambassadøren aflagde sit første besøg i netop Kolding. Senere i år kommer en gruppe teknikere fra Egypten til Kolding for at se, hvordan affald håndteres i Danmark, siger Marwan Zobi, der sammen med erhvervschef Jesper Vestergård Hansen, Business Kolding, var arrangør og vært ved ambassadørbesøget.

Efter TAS besøgte den egyptiske ambassadør fiskefoderproducenten Aller Aqua i Aller ved Christiansfeld, som er en af de virksomheder i Kolding Kommune, der er stærkest repræsenteret i Egypten. Aller Aqua har siden 2011 produceret fiskefoder i Egypten med virksomheden Aller Aqua Egypt.

 

Dagens Gossip