Amerikaner padler fra Cuba til USA på bræt

En amerikansk mand fra Tennessee blev fredag den første person til at krydse strædet mellem Cuba og USA ved at paddleboarde.

35-årige Ben Friberg, der til dagligt spiller guitar i et band, tilbagelagde de omkring 177 kilometer på 28 timer. Hans far sejlede i en båd ved siden af under hele turen sammen med en læge og navigatør.

Friberg var dehydreret og udmattet, da han nåede frem til Key West i Florida, men ellers havde han det fint.

Paddleboarding går ud på, at man står på et surfbræt og padler sig frem i vandet. Inden han forlod Cuba torsdag, sagde han, at formålet var "at fremme fred og forståelse mellem Cuba og USA og at reklamere for en sund livsstil".

Ben Friberg stod oprejst på brættet under stort set hele turen - han sad kun ned få gange for at spise snacks.

Den amerikanske musiker slog sidste år rekorden for, hvor langt man kan paddleboarde i løbet af et døgn. Han padlede hele 383 kilometer i den canadiske flod Yukon.

Friberg menes at være den første person nogensinde, der nu har krydset farvandet mellem Cuba og USA ved hjælp af denne transportform.

Mindst to cubanere har før taget turen på surfbræt. I 1992 gennemførte en læge rejsen på 19 timer ved at windsurfe - han navigerede efter stjernerne på nattehimlen.

Adskillige svømmere har også forsøgt at tilbagelægge de mange kilometer mellem de to lande. Men det er kun lykkedes for australske Susan Maroney, som i 1997 svømmede over strædet beskyttet af et hajbur.

I år forsøgte en anden australier at svømme turen uden et hajbur. Men hun måtte give op undervejs, da hun blev ramt af smertefulde brandmænd.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip