To amerikanere beskudt i Saudi-Arabien: En er såret

To amerikanere er fredag blevet beskudt i Saudi-Arabien. Den ene er såret, men i stabil tilstand, oplyser politiet.

Det står ikke klart, hvem der affyrede skud imod de to.

Skuddene faldt, da de to amerikanere kørte på en vej i den shiamuslimsk befolkede provins al-Ahsa i den østlige del af landet, oplyser en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet SPA.

Det er det fjerde nylige angreb på udlændinge i Saudi-Arabien, som tilsluttede sig en amerikansk ledet koalition i kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat, der har indtaget store områder af Syrien og Irak.

For en måned siden anholdte myndighederne i Saudi-Arabien tre tilhængere af Islamisk Stat for at have skudt og såret en dansker, der i sin bil var på vej hjem fra arbejde i hovedstaden Riyadh.

I december sidste år angreb en gerningsmand en canadier, som blev såret af en kniv, da han var på indkøb i et storbycenter i Dhahran.

Danmark og Canada tager også del i koalitionen mod Islamisk Stat. Danmark deltager kun i Irak, hvor danske F-16-fly er indsat og instruktører oplærer irakiske soldater.

I oktober sidste år skød en saudi-amerikaner en amerikaner og sårede en anden. De to førstnævnte var tidligere kolleger i et amerikansk firma, der opererer på forsvarsområdet.

I november blev nogle Islamisk Stat-mistænkte beskyldt for at dræbe syv shiamuslimer herunder flere børn i den østlige provins.

Adskillige vesterlændinge blev dræbt under en bølge af al-Qaeda relateret vold i Saudi-Arabien mellem 2003 og 2007.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip