Amerikansk general: Kunduz-angrebet var en fejl

Da det amerikanske luftvåben i lørdags ramte et hospital i byen Kunduz i Afghanistan i forbindelse med et angreb, var det en fejl.

Det siger både USA's forsvarsminister, Ash Carter, og general John Campbell, øverstkommanderende for de internationale styrker i Afghanistan.

- For at gøre det klart, var beslutningen om at yde luftstøtte en amerikansk beslutning, der blev truffet inden for den amerikanske kommandovej, siger Campbell i en høring i Senatets Komite for Væbnede Styrker i den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C.

- Et hospital blev ved en fejl ramt. Vi vil aldrig med overlæg ramme en beskyttet, lægelig facilitet, siger han.

Videre siger generalen, at han har givet sine styrker ordre til at løbe rutiner og de operationelle instrukser igennem for at sikre, at det ikke sker igen.

Forsvarsminister Carter siger i en erklæring, at USA's militær gør alt for at undgå tab af civile liv. Men her gik det galt, og Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium, "beklager dybt", hvad der er sket.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at forstå denne tragiske episode. Lære af den og holde personer ansvarlige om nødvendigt, siger Carter.

Hospitalet drives af nødhjælpsorganisationen Læger Uden Grænser (MSF). 22 mennesker blev dræbt under angrebet.

MSF har kaldt angrebet for en "krigsforbrydelse" og efterlyst en uafhængig undersøgelse af, hvad der skete.

Det var afghanske styrker, der var i kamp lørdag i Kunduz, og som så kontaktede amerikanerne for at få dem til at foretage luftangreb.

Men den amerikanske general siger, at USA's styrker alligevel skal gennemgå meget strikse procedurer, inden luftvåbnet kan gå i aktion.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip