Amerikansk pejsegigant sagsøges for kopiering af danske pejse

Det norske pejsefirma Jøtul er i strid med den amerikanske konkurrent Heart and Home Technologies for at kopiere det danske varemærke Scan 85, som er en del af Jøtuls produktsortiment. »Selskabet har pejseovne som ligger tæt op af en vores modeller. Vi har set produkter på deres netsider og på udstillinger i Norge. Det har vi reageret på,« siger administrerende direktør Arve Johan Andresen i Jøtul til norske E24.

Til september skal de to konkurrenter mødes i Oslo tingret. Retten vil efter fire dages behandling af sagen beslutte, om der er tale om ulovlig efterligning jævnfør markedsføringsloven.

For to år siden stod Jøtul i samme situation. Virksomheden sagsøgte Nordpeis - også for at kopiere deres produkter. Dengang havde de retten på deres side, og Nordpeis endte med at skulle betale otte millioner i erstatning og sagsomkostninger.

Hos Heart and Home Technologies forstår man ikke, at Jøtul hiver dem i retten.

»Det er et spørgsmål om, at to ovne ligner hinanden for meget i forhold til markedsføringsloven. Vi mener, at der er stor nok afstand, og at det derfor ikke er et brud på loven. Så har Jøtul åbenbart en anden mening,« siger Steinar Lie fra advokatfirmaet Bryn Aarflot, der repræsenterer Heart and Home Technologies, til E24.

 

Dagens Gossip