Amerikansk sexskandale spreder sig i systemet

Den øverstkommanderende for USA's styrker i Afghanistan, general John Allen, bliver nu efterforsket for at have sendt "upassende" e-mails til en kvinde, som er knyttet til en sexskandale omkring den netop afgåede CIA-leder David Petraeus.

Højtstående kilder i Pentagon siger til journalister, at FBI har opdaget 30.000 siders korrespondance mellem Allen og Jill Kelley, som er en kvinde, der var tæt på Petraeus-familien, og som spiller en nøglerolle i skandalen omkring den tidligere topgeneral og tidligere CIA-leder.

Det var Kelley, som klagede til FBI over at have modtaget truende e-mails fra en anden kvinde, som viste sig at være Paula Broadwell, der stod bag en biografi af David Petraeus, og som havde en affære med ham.

Udvekslingen af e-mails mellem de to kvinder var præget af "barnlig jalousi", siger amerikanske embedsmænd, og den førte til skandalen omkring Petraeus, som er pensioneret firestjernet general og tidligere leder af USA's operationer i 20 lande herunder Irak og Afghanistan.

Han meddelte overraskende i sidste uge, at han gik af som CIA-leder efter en udenomsægteskabelige affære med Paula Broadwell.

Med opdagelsen af den omfattende e-mail korrespondance mellem Allen og Jill Kelley tager sagen en overraskende vending. Washington er i forvejen rystet af sagen, der kommer umiddelbart efter genvalget af præsident Barack Obama ved det amerikanske den 6. november.

Toppolitikere sværger, at de vil nå helt til bunds i skandalerne.

Højtstående Pentagon-kilder, der ønsker at være anonyme, siger, at det nu undersøges, hvorvidt e-mails fra Allen havde forbindelse til Petraeus-efterforskningen.

Allens position som øverstbefalende for Nato-styrkerne i Afghanistan er indtil videre uberørt af den nye udvikling, men et senatsudvalg i Washington er blevet bedt om at udsætte nomineringen af Allen til posten som den militære øverstbefalende for hele Nato.

John Allen insisterer på, at han ikke kan siges noget på i sagen, og at han på ingen måde har handlet kritisabelt.

Både Petraeus og Allen har gjort tjeneste i Tampa, som er base for USA's centrale kommando, hvor Kelley også er baseret.

 

Dagens Gossip