Amerikansk stjernepar får kritik for Cuba-rejse

Amerikanske medier har de seneste dage vist billeder af parret på sightseeing i den cubanske hovedstad, Havana, hvor de bliver tiljublet af lokalbefolkningen. Men hjemme i USA er det ikke alle, der jubler.

Amerikanerne har som bekendt en handelsembargo mod Cuba, og nu kræver republikanske politikere fra Repræsentanternes Hus svar på, om stjerneægteparret havde regeringens tilladelse til at besøge den kommunistiske ønation.

»Som du ved, forbyder amerikansk lov finansielle transaktioner til »turistaktiviteter« i Cuba,« skriver de to politikere, Ileana Ros-Lehtinen og Mario Diaz-Balart, ifølge AFP i et brev til lederen af kontoret for kontrol med udenlandske aktiver i finansministeriet.

»Cubas turistindustri er fuldstændig statskontrolleret. Derfor finansierer amerikanske dollars, der bruges på cubanske turisme, direkte det maskineri, der brutalt undertrykker det cubanske folk,« skriver politikerne, der begge er valgt i Florida, som er hjemsted for langt størstedelen af den cubanske eksilbefolkning.

Foreløbig har hverken Jay-Z eller Beyonce kommenteret kritikken.

 

Dagens Gossip